Бивш депутат: Къде се изпариха законотворците?!

Общество
19:40 - 16 Декември 2020
5342
Бивш депутат: Къде се изпариха законотворците?!

Бившият депутат от "Атака" Венцислав Лаков публикува снимка от пустеещ ведомствен блок на Народното събрание в кв. "Витоша" с многозначителното питане: "Къде са наемателите му?".

Става въпрос за мастодонта, в който през 2000 г. бяха открити подслушвателни устройства в апартамента на тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Скандалът коства главите на редица шефове на секретните звена, а се оказа, че СРС-та има поставени и в жилищата на депутати. А преди няколко години досами зданието бяха открити килограми тротил. 

"Тази вечер в този блок светят само ТРИ (3) прозореца. Така е от месец, поне. Къде са наемателите му? Дали за мандата са си купили жилища в София? Нали кръчмите са затворени, не са там. Никой не живее в блока с охрана. Колко плаща НС за него?", пише още Лаков. 

И предлага, след като законотворците явно са освободили жилищата, за които плащат символичен наем, блокът да се превърне в болница за лечение на коронавирусни пациенти. 

Ведомствени сгради на парламента има в няколко столични квартала - "Изток", "Гео Милев", "Слатина", "Лагера", "Витоша", а често се използват и стаите на няколко хотела за временно настаняване. Право да ги ползват имат народните избраници и малка част от администрацията с постоянен адрес в провинцията.