Бивш депутат от БСП: Радев да ни даде мандата, ние ще направим Мая премиер

Политика
16:15 - 14 Април 2021
6081
Бивш депутат от БСП: Радев да ни даде мандата, ние ще направим Мая премиер

Президентът Румен Радев трябва да даде третия мандат за кабинет на БСП, в случай, че ГЕРБ и Има такъв народ не успеят да реализират. Така би могло левицата, например, да издигне Мая Манолова за премиер. В противен случай Борисов ще се върне на бял кон на следващи избори, защото първо част от формациите, влизащи в парламента сега, няма да прескочат бариерата при следващи избори, а патриотите ще се обединят в едно. Екстравагантното мнение е на бившия депутат от БСП Страхил Ангелов. 

Той отново е станал член на партията след като напусна преди няколко години. Ангелов е на мнение, че Нинова не бива да бъде предлагана за министър-председател, но било логично президентът да връчи третия мандат преди да състави служебно правителство, именно на нея.

Според екс народния представител Има такъв народ, ДБ, ИСМВ трябва да намерят път една към друга, за да не се получи ефектът на завръщането на ГЕРБ или сценарий "Мутри, вътре!", както се изразява той в интервю пред "Дарик". 

За него няма никаква причина четирите формации да не се коалират в името на основните приоритети пред страната. 

"Не е нужно премиерската фигура да е от ИТН или от БСП", казва Ангелов. Така неговото мнение е, че в случай, че левицата получи мандат за кабинет, тя трябва да се съобрази с другите 3 формации. "Ако Борисов подкрепи правителство на ИТН, това би било висша форма на шизофрения", добавя бившият депутат. За него е важно да има кабинет за период от поне 4-6 месеца, за да може да смени и ЦИК, и изборните правила. 

Снимка: Агнес Методиева