Бивш любим на принцеса Даяна пристигна в Украйна

По-рано Джеймс Хюит създаде и собствена благотворителна организация

Украйна
12:13 - 01 Декември 2022
1345
Бивш любим на принцеса Даяна пристигна в Украйна

Бившият любим на принцеса Даяна, 64-годишният майор Джеймс Хюит пристигна в Украйна, за да помогне на хора, пострадали от войната и останали без дом. Хюит вече е изпълнил една хуманитарна мисия за организацията "Help4Ukraine" и ще се върне отново в страната преди Коледа, пише Дейли мейл.

Джеймс Хюит работи с благотворителната организация, основана от 67-годишния писател и активист лорд Никълъс Монсън, която отвежда нуждаещите се хора на безопасно място, а също така закупува лекарства и линейки. "Джеймс Хюит не участва в каузата за лична слава, той върши добра работа за общото благо и преди Коледа ще дойде отново в Украйна", каза лорд Монсън.

В първото си публично изявление относно тези мисии Хюит обясни как протича всяка хуманитарна операция. Колона от четири автомобила, натоварени с медицинско оборудване, с по двама шофьора всеки, потегля от Лвов и се отправя на изтощително пътуване към Източна Украйна. Хюит споделя, че е напълно наясно с предизвикателствата и трудностите.

„Изминахме близо 4000 км за три дни“, казва той за последната си мисия, когато конвоят е достигнал близо до атомната електроцентрала "Запорожие", която все още е под руски контрол. Хюит разказва, че при тази мисия са взели 36 бежанци заедно с котка и куче. Сред спасените е била учителка по английски език на име Ирина, която е живяла "в мазе повече от месец, без вода, без електричество, без отопление, без газ за готвене и без чисти дрехи. Апартаментът й е бил разрушен", споделя той.

По-рано Хюит създаде и собствена благотворителна организация HOP (Humanitarian Online Payments), която също помага на пострадали украинци. В мисията участва и бившият гвардейски офицер Стюарт Ричардсън, чийто баща, бригаден генерал Питър Стюарт Ричардсън, навремето е ръководел подобна организация, спасяваща хора в Афганистан, пише изданието.

"Ние посещаваме всички кътчета на Украйна, включително райони близо до фронтовата линия, за да намерим и да помогнем на украинци, които искат да избягат от Путин. Това е важна работа и ние се гордеем, че можем да допринесем поне малко", казват Хюит и Стюарт Ричардсън.

Припомняме, че Джеймс Хюит като млад офицер от придворната кавалерия стана известен след като принцеса Даяна призна в скандално за времето си интервю, че е имала петгодишна връзка с него между 1986 г. и 1991 г.