Бивш (пишман) футболист на ЦСКА и Левски се облажи със 700 млн. лева

Спорт
17:45 - 22 Юни 2021
12965
Бивш (пишман) футболист на ЦСКА и Левски се облажи със 700 млн. лева

Бившият футболист Асен Букарев се оказа забъркан в скандал с над 700 млн. лева. Оказа се, че той е директор, който отговаря за 96 служители в частната "Автомагистрали Хемус АД". Фирмата е прибрала 715,8 млн. лв. с ДДС - общата сума на поръчките, дадени от джоба на данъкоплатците чрез съмнителна процедура от държавната Автомагистрали ЕАД.

Фирмата на Букарев е взела най-много аванси за строителство на магистрала "Хемус", както доказа докладът на Сметната палата – 213,5 млн.лв. без ДДС. Повече са й дадени за пътя Ботевград – Видин – 260 млн. лв. без ДДС, също авансирана по укрепването на свлачища – единственото се срути преди откриването на обекта – 123 млн. лв. без ДДС.

Невероятно, но факт: фирмата има по-малко служители дори от държавния си адаш – 141 срещу само 96 за частното и почти едноименно дружество. Още по-интересното е, че осигуряваните от него лица са едва 46 към декември 2019 г., когато вече се къпе в море от милиони на данъкоплатците.

Друг любопитен факт е, че Асен Букарев - един от тримата директори, е син на д-р Иван Букарев, който преди беше шеф на НЗОК и през 2006 година беше махнат, макар че официалната версия тогава беше, че е подал оставка.

Асен Букарев е шампион с Левски през 2006-та и носител на Купата на България и двукратен вицешампион с ЦСКА, където стартира и кариерата му.