Бивш разузнавач пред Lupa.bg: Бойко Ноев и ген. Съби Събев първи ще избягат при мобилизация

Най-яростните привърженици на Украйна бяха най-запалените глашатаи на Кремъл, заяви Радион Попов

Политика
18:00 - 02 Ноември 2022
14117
Бивш разузнавач пред Lupa.bg: Бойко Ноев и ген. Съби Събев първи ще избягат при мобилизация

Мнозинството на 48-ия парламент е склонно да даде военна помощ и въоръжение на Украйна. Какво обаче ще предоставим ние на Украйна? Как ще й дадем самолети, от които тя има голяма нужда, като ние самите не разполагаме с достатъчен брой, а тези, които са в наличност, са в плачевно състояние?!. Полша оказва помощ за ремонта на двигателите, но това е недостатъчно. А можем да им дадем комплексите С - 300 или реактивни системи за залпов огън „Град”?!  

Да дадем боеприпаси – в складовете на „Сопот” и „Арсенал” все още има нещо останало. Трябва обаче да се мисли и за мобилизационния резерв на българската армия. Това заяви пред Lupa.bg Радион Попов, бивш военен разузнавач,  зам.-външен министър и първи посланик на България в Саудитска Арабия.

  „Военната помощ, която ще предоставим ще има символичен и политико-военен характер, но няма да позволи на Украйна да придобие военноспособности. Най-яростните привърженици на Украйна по-рано бяха най-запалените глашатаи на Кремъл и СССР. Неизбежно е да не спомена някои от най-върлите представители на Атлантическия съвет, в който е събран „цветът на българската нация” – настоящи и бивши професори, бивши министри, като негов венец е Бойко Ноев, който хем е член на Инициативния комитет за издигането на президента Радев, хем го обвинява в проруски уклон. Този господин има дебело досие като сътрудник на нашето Военно разузнаване, което е прехвърлено със заповед на Димитър Митев в Главното разузнавателно управление (ГРУ) . Този човек, който не знае на кого служи на Мамона или на дявола, заедно с друг наш представител участва във вербовката на гръцки дипломат в полза на Варшавските договори и на ГРУ, продължава да се изявява като яростен привърженик на НАТО, на новите ценности. Той поруга старите и прегърна новите божества”, заяви Радион Попов.

Бойко Ноев

 „Хора като Бойко Ноев, Александър Йорданов и ген. Съби Събев първи ще избягат, ако започне мобилизация за Украйна. Нека бъдат по-скромни в изказванията си”, съветва бившият зам.-външен министър.

         Ген. Съби Събев

По думите му нашите политици трябва да постъпят като Шарл де Гол – да извадят България от военната структура на НАТО. След като сме членове на отбранителния пакт, за България е по-добре да не участва във войната с войски срещу никого. Така е направил и цар Борис.

„Нека да се ръководим от Де Гол, а не от войнолюбците, които искат да вкарат България във война”, съветва Радион Попов.