Бивш сътрудник на Путин вещае военен преврат в Русия

Топ
13:29 - 27 Януари 2023
2785
Бивш сътрудник на Путин вещае военен преврат в Русия

"Ситуацията в Русия върви към преврат", това заяви бившият сътрудник на Владимир Путин Абас Галямов, цитиран от американската медия "Дейли бийст".  

Галямов добави: Колкото по-дълго продължава войната, толкова по-ясно става на хората, че тя е безсмислена. Все повече руски граждани започнаха да разбират, че така наречената специална операция на Кремъл е пълен провал. Бойните действия не дават желания резултат.

"Недоволството сред руските военни в Украйна се покачва. Голяма част от командващите в армията, флота и военновъздушните сили вече започнаха да губят доверие в Путин, военния министър Сергей Шойгу и най-висшето началство. Много от командирите не стоят твърдо зад Кремъл. Те са опортюнисти и мислят как да си спасят кожите. Ето защо, аз смятам, че при малко повече организация от страна на военните те може да извършат преврат", каза Галямов.

Галямов е роден през 1973 г. в Челябинск. Той по образование  е педагог и политолог. Галямов пишеше речите на Путин от 2008 до 2010 г., когато настоящият руски лидер бе премиер в Москва.

В момента Галямов се занимава с журналистическа дейност в опозиционни на Москва и западни медии.