Бивш шеф на „Арома“ измамен и ограбен от сина си банкер

80-годишният Михаил Каменов не може да продаде имот, ипотекиран с фалшиво пълномощно от наследника му

Новини
15:30 - 13 Април 2019
13388
Бивш шеф на „Арома“ измамен и ограбен от сина си банкер

Син да измами родния си баща?! Ето че това се случи в най-бедната държава от Европейския съюз, известява за драмата най-големият пенсионерски седмичник в. "Минаха години". Бащата е роден през далечната 1938 г. Трудовата му кариера е дълга и почтена. Оглавявал е големи предприятия, включително и печелившото по времето на соца „Арома“. Изгонили го оттам в първите години на демокрацията, защото бил за работническо-мениджърска приватизация. А членове на партията, в която сам бил членувал, успели да гушнат предприятието, без да ги е еня за работниците.

Става дума за Михаил Каменов, достоен и почтен човек. Както си е нормално, остарял, налегнали го болежките. Не една или две, а повече. Има си пенсия човекът, но парите за лекарства не стигат. Та решил да продаде вилно място в столичния квартал „Симеоново”. Тръгнал да прави сделка и се натъкнал на нещо ужасно – имотът не можел да бъде продаден, защото върху него тежала ипотека!  Като задължително лице в ипотеката фигурирал самият собственик – Михаил Каменов.

И какво се оказало – че купувачът на съседен на неговия имот – Данаил Михайлов Каменов, който му е роден син, е изтеглил за тази сделка ипотечен кредит от „Сибанк”. По онова време той там е директор и е доверено лице на небезизвестната Цветелина Бориславова, бивша житейска половинка на Бойко Борисов. За да получи кредита, Данаил е представил фалшиво пълномощно от баща си, с което старият човек залага собственото си вилно място.

„Никога не е поставян пред мен въпросът да давам пълномощно на сина ми Данаил, та да вземе ипотечен кредит. Та той не общува с мен. Десет години не си говорим. Една чаша вода не ми е поднесъл. Добре че имам още един син, Камен Михайлов, той се грижи за мен“, въздиша Михаил Каменов. И категорично заявява, че никога не се е явявал пред нотариус №504 Мария Николова Рашкова за изготвяне на пълномощно, което да предостави на сина си Данаил за получаване на ипотечния кредит.

Старият човек настоява районната прокуратура да извърши необходимата проверка на споменатото пълномощно, което със сигурност трябва да лежи в кредитното досие на банката – правоприемник на „Си банк”, както и да се потърси наказателна отговорност на виновните за това документно престъпление. Старият човек посетил нотариалната кантора на нотариус Мария Рашкова, за да се оплаче и да види копие от пълномощното. Но там му казали, че не пазят такова копие, защото имало задължителен срок за съхранение, който в случая бил вече изтекъл. И така един болен човек се влачи по инстанциите. 

Прилага и нотариалния акт за учредяване на договорно правна ипотека върху недвижими имоти, и справка от Службата по вписванията за извършената сделка. Мъчи се, ходи насам-натам. Добре че има близък приятел до себе си – посланик Стилиян Бурханларски, който му е подал ръка. „Дано всичко се оправи. Сили не ми останаха вече“, жали се старият човек.