Бивш зам.-здравен министър е единственият кандидат за шеф на НЗОК

Изслушването на проф. Петко Салчев ще е най-късно следващата седмица

Политика
20:22 - 24 Февруари 2020
2065
Бивш зам.-здравен министър е единственият кандидат за шеф на НЗОК

Проф. Петко Салчев е единственото предложение за нов шеф на Касата, постъпило в деловодството на парламентарната здравна комисия. То е на ГЕРБ, а в 18 ч. вчера изтече срокът, в който партиите можеха да направят номинации за поста. Това означава, че на изслушване пред депутатите ще се яви само проф. Салчев, настоящ зам.-директор на агенция Медицински надзор, а те ще могат да избират единствено дали да го подкрепят, или не.

Той бе зам.-здравен министър от 2003 до 2005 г., директор на болница “Царица Йоанна”, шеф на дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации" в Националния център по обществено здраве и анализи и директор на Регионален център по здравеопазване – София град.

Проф. Салчев е изследовател в секция „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания – БАН. Работил е и ръководил Катедра „Социална медицина и здравен мениджмънт" към Медицински университет – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент и доцент.

Изслушването на проф. Салчев трябва да е най-късно следващата седмица. На 12 март изтича мандатът на сегашния шеф д-р Дечо Дечев.