Бившата ДАИ с нов директор. Има решение на драмата с техническите прегледи

Дамян Войновски заменя на поста Борислав Муеров

Актуални новини
09:53 - 07 Август 2024
1656
Бившата ДАИ с нов директор. Има решение на драмата с техническите прегледи

Дамян Войновски е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобила администрация", бившата ДАИ, съобщи пред bTV служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.


Войновски заменя на поста Борислав Муеров, освободен в началото на тази седмица.

"Човекът на тази длъжност трябва да има визия и да показва резултат. Не е проблемът само в техническите прегледи, а е резултат от натрупване на грешки, довели до това мое решение", аргументира смяната министър Гвоздейков.

Той увери, че новият изпълнителен директор е професионалист, работи дълги години в сферата и добре познава материята.

"Мисля, че е човек, който добре ще се справи с проблемите и ще развие агенцията", подчерта транспортният министър.

На въпрос защо му е даден постът, след като има съпротива на представители на бранша срещу неговото назначение, министърът попита: "Каква съпротива, на кой бранш? Не е вярно. Аз получих подкрепа от международните превозвачи. Много е лесно да сипем обвинения, които са недоказани. Аз съм заложил на професионализма на този човек".

Във връзка с проблемите при техническите прегледи, при които някои по-стари бензинови коли са заплашени от спиране от движение, министърът припомни, че в момента темата се разисква от работна група.

Ще има толеранс от 30 дни, в който хората да отстраняват проблема, стана известно от думите на министъра.

"До този проблем се стигна заради отношението ни към автомобила, когато той трябва да бъде обслужен навреме, съгласно препоръките на производителя", поясни още той.