Бившата на Джеф Безос се омъжи за даскал

Най-богатата жена в света Макензи Скот дарява по милиард на месец в пандемията

Любопитно
12:23 - 09 Март 2021
598
Бившата на Джеф Безос се омъжи за даскал

Макензи Скот, която преди две години се разведе с Джеф Безос, се омъжи за преподавател от училището на децата си, съобщава БТА. Дамата е една от най-богатите жени в света. Тя е изявена филантропка - дарила е повече от четири милиарда от състоянието си.

Новината за брака ѝ с Дан Джует беше обявена на филантропския сайт "Гивинг пледж", като Джует обещава да се присъедини към организацията и да дарява голяма част от приходите си.

"Дан е страхотен и аз съм щастлив и развълнуван и за двамата", коментира Джеф Безос.

Макензи Скот беше омъжена за Джеф Безос 25 години. Тя му е помогнала да създаде Амазон през 1994 г. Написала е и два романа. На авторската й страница в Амазон пише, че живее в Сиатъл с четирите си деца и съпруга си Дан. Той преподава в престижното училище на децата ѝ.

Когато Джеф Безос и Макензи Скот се разведоха през 2019 г., той беше най-богатият човек в света. Според споразумението за развода тя получи четири процента от дяловете в Амазон.

Макензи Скот, която е на 50 години, сега е на 22-о място по богатство в света с 53 милиарда долара, според "Форбс". Джеф Безос отново е начело на класацията със 177 милиарда.

През декември миналата година Макензи Скот заяви, че през предишните четири месеца е дарила 4,1 милиарда долара на хранителни банки и благотворителни фондове заради пандемията от Ковид-19. Преди това тя дари 1,7 милиарда за каузи като расово равенство, права на ЛГБТ общността, обществено здравеопазване, борба с климатичните промени.