Бивши министри пак напират за власт

Политика
12:36 - 02 Февруари 2021
3435
Бивши министри пак напират за власт

Бивши министри и зам.-министри са най-активните зад кадър в началото на кампанията по номиниране на политическите сили за парламентарни избори`2021.

Мукаддес Налбант, която беше заместник-министър на образованието в правителството на Сергей Станишев, се включи в надпреварата за издигане на кандидати за депутати от ДПС, разкриха за 24rodopi.com от партията.

Родената в Момчилград Мукаддес Налбант бе втори човек в алтернативната Партия на демократичните промени, създадена от Мехмед Ходжа, но след като я напусна и се върна в ДПС, последва кариерно израстване до зам.-министър.

Днес 66-годишната дама живее в столицата. Тя е разговаряла с кметове и други активисти на ДПС за номинации във всяка от 7-те кърджалийски общини.

Налбант, която освен, че трябва да се пребори със силното дамско присъствие в структурите на ДПС, за избираемо място трябва да елиминира и настоящия депутат Ерол Мехмед, чиято кариера също като нейната тръгва от Момчилград.

В издания, близки до ГЕРБ, се появи информация, че бившият министър на туризма Николина Ангелкова ще води кандидатската листа на партията в Кърджали, а Цвета Караянчева ще бъде сред избираемите в Пловдив или София. Според местните гербери, много трудно Ангелкова би изместила Караянчева от №1 в кърджалийската листа. Най-вероятно родената в Крумовград и израсла в кърджалийския квартал „Гледка“ активистка на ГЕРБ ще попадне в софийска листа.

Бившият депесар Мехмед Дикме от закритото ардинско село Диамандово, който бе освободен от поста на земеделски министър доста преди да му изтече мандата, се надява да води листата на „Демократична България“. Преди да се върне в Ардинско, за да агитира за новата си формация, Дикме се надява да получи от Христо Иванов избираемо място в Пловдив или София.