Бившият адвокат на Ламбе: Палежът в Битоля е акт срещу името на центъра

Свят
08:25 - 15 Юни 2022
2717
Бившият адвокат на Ламбе: Палежът в Битоля е акт срещу името на центъра

Причината за палежа на българския културен център в Северна Македония не е акт срещу България, а срещу името на центъра, коментира бившият адвокат на Ламбе Алабаковски. Определено изрази разкаяние за това, което е направил и каза, че повече не би го направил, посочи той.

Не, повече от сигурно е, че това е негов личен акт. И голяма глупост, отговори адвокатът на въпрос дали е възможно да има нещо общо излязлата информация, че братът на Ламбе Алабаковски работи в службите за сигурност.

Няма връзка нито неговия брат, нито който и да е друг от неговото семейство или от близките му. Доколкото аз знам и мога да кажа - това е негов личен акт, уточни той.

За нас името Ивайло Михайлов за Македония не е добра личност, каза адвокатът, попитан от БНТ защо точно сега е решил Ламбе да подпали Културния център.

Лично аз смятам, че това, че той беше лишен от свобода за кратко ще го възпре ли към подобни действия отново към този център, заключи той.

Обвиненият за палежа на българския културен център в Битоля - Ламбе Алабаковски вече е на свобода.

След като беше задържан под стража, а след това пуснат под домашен арест, днес Наказателния съвет на Основния съд в Битоля прецени, че достатъчна предпазна мярка е да му бъде отнет паспорта.