Бившият градски прокурор Николай Кокинов пред Lupa.bg: Могат да глобят Корнелия Нинова, че не се явява на разпит

"Класната" на БСП ще извади 2 бона и ще отсвири изцяло магистратите

Политика
16:15 - 09 Януари 2023
3572
Бившият градски прокурор Николай Кокинов пред Lupa.bg: Могат да глобят Корнелия Нинова, че не се явява на разпит

"Най-вероятно е да се наложи парична глоба на Корнелия Нинова, заради това, че не се явява на разпит в Прокуратурата, след като са я повикали". Експертното мнение пред Lupa.bg изрази бившият градски прокурор Никола Кокинов, потърсен от наш журналист по казуса. 

Според него най-вероятно депутатският имунитет дава някакви пречки да се задържи принудително политическият лидер на БСП. 

Проверка на медията ни показа, че сумата, за която трябва да се бръкне Корнелия Нинова е само 2 000 лева, като за депутатската й заплата цифрата е буквално "ухапала я е бълха".

Гледната точка на Корнелия Нинова все още не е изяснена, не са изяснени фактите по преписката, а това е необходимо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат само при наличието на всички факти. Така на парактика червеният депутат спира работата на обвинителите. 

Lupa.bg припомня, че преписката е образувана по жалба на Кирил Добрев срещу Корнелия Нинова и други членове на БСП. Към своята жалба Добрев е приложил и решение на Върховния касационен съд, с което е отменено неговото изключване от БСП. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпартийците ѝ Борислав Гуцанов и Гергана Алексова преди време не се явиха в Софийската районна прокуратура на разпит.

Очакваше се тримата да дадат показания във връзка с жалба на изключения от БСП и възстановен от съда Кирил Добрев.

Тримата трябваше да обяснят защо са попречили на Добрев да гласува на заседанието на Националния съвет през август. Корнелия Нинова обяви, че е получила призовката, но заяви, че няма да се яви и обвини прокуратурата, че помага на вътрешнопартийната ѝ опозиция.