Бившият кмет на "Марица" Запрян Дачев ще свидетелства по делото на сина си за убийството на баба си

Общество
17:26 - 03 Октомври 2024
1957
Бившият кмет на "Марица" Запрян Дачев ще свидетелства по делото на сина си за убийството на баба си

Бившият кмет на община "Марица" Запрян Дачев ще бъде разпитан в последното заседание по делото на сина му Иван, подсъдим за убийството на баба си. Експолицаят е обвинен в умишлено умъртвяване на своята 92-годишна баба Гена Кръстева.

"Имаме промяна в становището и бихме искали да го разпитаме в последното заседание", каза адвокатът на Иван Дачев Орлин Търновалийски. Днес пред съда говори последната свидетелка, но процесът се бави заради неизготвена експертиза.

Иван Дачев живял с баба си по майчина линия, която била обездвижена на легло. Според прокуратурата вечерта на 13 срещу 14 декември 2022 г. мъжът пребил 95-годишната жена, която беше настанена в пловдивска болница. Въпреки лечението обаче на 16-и Гена Кръстева издъхна. Това стана ясно по време на заседанието за определяне на мярка за неотклонение на Дачев. Обвинението на мъжа беше преквалифицирано.

Днес пред магистратите говори съседката Веселина Чавушян. "Споделяше, че Гена си крие парите от Иван. Казваше ми, че си крие личната карта, защото внукът ѝ я искал, за да изтегли кредит", обясни Чавушян. Адвокат Търновалийски я пита дали като човек, работещ в кантора, тя вярва, че може да се вземе заем само с чужда лична карта. По думите ѝ свидетелката обяснила на майка си, че това е невъзможно. Веселина Чавушян чувала, че Иван е прекрасен, когато е трезвен, но се кара с баба си след употреба на алкохол.