Бившият кмет на "Панчарево" прави своя партия

Политика
11:39 - 07 Ноември 2023
2565
Бившият кмет на "Панчарево" прави своя партия

Бившият вече кмет на район "Панчарево" в София Николай Гюров обяви, че  ще създаде свой собствен политически проект. "В него ще направя опит да обединя българското село и всички, които изостават на заден план извън фокуса на дневния ред. Ще работим за устойчиво развитие на българското село", обясни той пред БНР. 

На местните избори, на които се яви като независим кандидат, Гюров загуби от ГЕРБ. "Вероятно в недостатъчна степен сме съумели да представим на разбираем език онова, което успяхме да направим в последните четири години. Търсим грешките у себе си", посочи той. 

На предишните местни избори преди четири години Гюров победи кандидата на ГЕРБ с голяма разлика.

"Този мит - работим и влизаме в кварталите - беше разбит на пух и прах", отбеляза той за времето, в което е управлявал столичния район, и посочи конкретни случаи, при които не е получил подкрепа от Столичната община. Гюров си обяснява всичко това с факта, че той не е представител на съответната партия.

"За мен кметуването никога не е било самоцел. Не е имало нито една причина, не е имало момент на двоумене, в който ще кажа, че ще търся такава подкрепа с единствената цел да овладея и задържа позицията, която заемам. Държа да бъда независим".

Срещу нас беше организиран огромен ресурс, твърди още Николай Гюров. По думите му цялото това нещо се е превърнало в "брутална машина". "В последните дни даже прерасна в произвол", каза той и разказа за полицейски проверки на техни защитници. И посочи конкретни примери: 

"В с. Герман полицаите прекъснаха футболна среща. Делегатът е отказал. След това са се ровили в мръсното бельо в съблекалнята, в банята са правили проверка. След което започва обиск на автомобилите. Това е на застъпници – само за това, че те са излезли в този период с името и лицето си като застъпници на Николай Гюров".