Бившият на Микаела Шифрин, французинът Февр - №1 в Банско (СНИМКИ)

На подума трети успя да се качи Алекси Пентюро, втори е швйцарецът Марко Одермат

Спорт
15:58 - 28 Февруари 2021
4065
Бившият на Микаела Шифрин, французинът Февр - №1 в Банско (СНИМКИ)

Французин - съвсем пресент световен шампион и бивше гадже на американската звезда в ските Микаела Шифрин, е №1 в Банско. Матийо Февр спечели втория гигантски слалом на български сняг за Световната купа при алпийците. Вчера, пак в същата дисциплина, победител стана хърватинът Филип Зубчич, но пак Февр му правеше компания като втори на подиума.

Двама французи и швейцарец бяха топ тройката в първия манш днес. Първи бе отново, както и в съботния първи манш, актуалният световен шампион от Кортина Матийо Февр. Втори - Лоик Меярд от Швейцария, а трети отново бе соченият за фаворит французин Алекси Пентюро.

В крайна сметка след втория манш днес класирането според националността се запази - двама французи и един швейцарец на подиума. Само че на второто място за Швейцария се качи Марко Одермат, а не Меярд. Февр този път успя да е най-добър и в крайното класиране, а Пентюро да остане на подиума, след като вчера отстъпи на 4-ото място.

Най-добрият български алпиец Алберт Попов не влезе и днес сред класиралите се за втория манш на гигантския слалом в Банско. Аби стана 14-ия отпаднал в първия манш. Вчера Алберт завърши първия манш, като се класирана предпоследното 48-мо място при 10 неуспели да го завършат. Така не попадна сред топ 30 - състезателите, които продължават надпреварата. Българинът и днес стартира с последния №59, като - както е известно, толкова задният номер е заради по-малкото му точки в гигантския слалом, за разлика от тези в слалома.

СНИМКИ: BanskoWorldCup