Бившият на първата дама: БСП сме първа политическа сила

Георги Свиленски обяви намерението на левицата да внесе и "Спутник", и китайските ваксини

Политика
19:05 - 31 Март 2021
5952
Бившият на първата дама: БСП сме първа политическа сила

Тенденцията е БСП да е първа политическа сила. Това показва, че кампанията към своя край, е в успешен ход. Остават няколко дни, за да затвърдим тази разлика и да я увеличим. Убедеността за успеха на традиционното ляво изрази в ефир бившият съпруг на първата дама Десислава Радева Георги Свиленски, като подчерта, че Столетницата се намирала в пълна мобилизация, противно на критиките, че стои в изолация в рамките на кампанията. 

По думите му България има нужда от промяна. "Борисов е най-слабият премиер на Европа, той е двойкаджията на Европа. Срам ни е от такъв премиер, като него", заяви Свиленски. 

"Кризата дойде. Болниците и лекарите започнаха да се справят с каквото могат, но политиците абдикираха от проблемите и не взеха адекватни мерки", каза той. Свиленски обясни, че ако БСП дойде на власт, то първо ще вземе мерки болниците да спрат да бъдат търговски дружества.

"Ще влезем освен това в преговори с други доставчици на ваксини - руски, китайски и всички възможни, които могат да бъдат използвани и ще осигурят на гражданите адекватен ваксинационен цикъл", каза той. 

"От ластика на Борисов, който само се разтяга и стяга, остана само един хаос - препълнени болници, унищожен бизнес. Ние ще слушаме експертите и няма от днес да взимаме мерки за след три дни, а след още 5 да ги променим. Всеки гражданин ще знае какво да очаква", каза той и обеща да помогне на българската икономика и бизнес. 

"Подозирам, че Борисов може да държи мандата 5-6 месеца. Конституцията му го позволява. Сигурно ще стиска мандата, докато го изхвърли улицата и ще се опитва да прави правителство. Уважавам и по-малките политически сили, но единствената партия, която може да свали ГЕРБ от власт, е БСП", каза той. 

По думите му, ако мандатът попадне първо при Борисов, той ще го държи неясно дълго време.