Бившият треньор по борба Йордан Атанасов е убитият от Негован

Крими
16:14 - 28 Август 2019 (обновена)
16675
Бившият треньор по борба Йордан Атанасов е убитият от Негован

Българският треньор по борба Йордан Атанасов е една от жертвите на екзекуцията от Негован, потвърдиха негови съседи на столичния булевард "Витоша" пред Lupa.bg. Дълги години той бе треньор в свободния стил в далечна Нигерия, но преди около 10 лета се е завърнал у нас и е заживял с другата жертва на бруталното убийство. 

През 2001 г. Атанасов и неговият помощник Стоян Панов бяха замесени в скандал заради късното явяване на африканския отбор на световното по свободна борба в София. Тогава генералният секретар на нигерийската борцова федерация Джоузефат Очи е бил разкритикуван от представители на Министерството на спорта за опитите си да изгони Атанасов, като за целта дори е пратил писмо до имиграционните служби в страната. В крайна сметка въпреки заплахите, на Атанасов не бяха отнети треньорските права. 

Атанасов и Панов са били треньори на световноизвестния олимпийски медалист Даниел Игали. Панов е починал на 28 юли тази година, съобщава в Туитър профила си Игали. "Той беше първият ми треньор. Спомням си го със сълзи и с неувяхващо уважение още от Игрите в Сидни през 2000 г. "Благодаря ти за златните медали от първенството в Египет през 1991 г. Цяла Нигерия скърби за теб, тренер", написа той.