Биячът Юлиан Вергов амнистиран, води наградите на "БГ радио"

Новини
18:34 - 15 Май 2023
2922
Биячът Юлиан Вергов амнистиран, води наградите на "БГ радио"

Актьорът Юлиан Вергов ще бъде водещ на тазгодишната церемония по връчването на Годишните музикални награди на "БГ радио", съобщиха от медиата. Тържеството ще бъде на 27 май в зала "Колодрум" в Пловдив. Тогава ще присъства и Лили Иванова, която ще получи извънредна специална награда.

На практика това е публична реабилитация на Вергов, след като преди няколко месеца колежката му Диана Димитрова го обвини в побой. Заради деликатната ситуация той не бе включен в журито на шоуто "Като две капки вода" по Нова, както се очакваше. Сега "БГ радио" показва, че избира да вярва във версията за невинността на Вергов и официално го покани да бъде лице на наградите за музика, които традиционно връчва.

С най-много номинации са едни от дебютантите тази година "Молец" - 5 номинации, следвани от Миро и Любо Киров с по 4 номинации. Веднага след тях се нарежда Михаела Маринова с 3 номинации. Видеоклиповете на "Молец" към „Силна” и „7 дни”, и на Миро и ALMA към „Повече” също са сред номинираните тази година.

Специалната награда "БГ Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова, която е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика е и единствената награда, която се определя от eкипа на "БГ Радио". Тази година статуетката ще бъде връчена на поета и автор на текстове Александър Петров.