Биячите на Слави Ангелов искат ново разследване, отрязаха ги

Делото срещу близнаците Георги и Никола и Бисер Митрев продължава в четвъртък

Общество
21:29 - 23 Февруари 2021
1828
Биячите на Слави Ангелов искат ново разследване, отрязаха ги

Aпелативният специализиран наказателен съд не уважи молбите на подсъдимите за побоя над Слави Ангелов делото да се върне на прокуратурата и то продължава в четвъртък от 9 часа.

Един от тях - Бисер Митрев, твърди, че е запознат с материалите по делото в присъствието на резервен защитник, а той не бил съгласен. Освен това тогава бил в карантина заради коронавируса, с което разследващите не се съобразили. Според съда обаче запознаването с материалите може да стане по време на делото и дори се е случило в разпоредителното заседание, когато е бил с титулярния си адвокат.

Според близнаците Георги и Никола Асенови в обвинителния акт нямало конкретни факти за престъпен сговор между тях и Митрев, както и за имотната облага, която са имали за цел. Сочат и неясноти за това кой и как е нанесъл ударите по Слави Ангелов, които са му причинили средни телесни увреждания.

През януари Специализираният наказателен съд даде ход на процеса срещу Митрев и Асенови. Защитата им поиска разпит на свидетел, който ги е разпознал като извършители на побоя, както и на поемните лица при претърсването на автомобила, с който са се движили тримата на 17 март. Според разследването колата е ползвана от Бисер Митрев, а в нея са намерени след и от него, от близнаците, както и кръв на Слави Ангелов.

Бисер Митрев е на свобода с парична гаранция от 25 хил. лв., а Никола и Георги Асенови са в ареста. Тримата боксьори бяха арестувани на 23 април м.г., 33 дни след побоя над главния редактор на “168 часа”. Той беше издебнат пред дома му на 17 март и зверски пребит. Живота му спасиха случайни минувачи, които са го забелязали да лежи на тротоара. Георги Асенов, брат му Никола и Бисер Митрев са обвинени за нанасяне на средни телесни повреди, причинени на жертвата, и за притежание на кокаин.