Биячите на Слави Ангелов остават неразкрити

Новини
10:45 - 26 Март 2020
2849
Биячите на Слави Ангелов остават неразкрити

Маскираните изверги, които на 17 март вечерта пребиха с железни тръби разследващия журналист Слави Ангелов пред дома му на бул. „Дондуков”, най-вероятно ще останат неразкрити. Тази мрачна прогноза лансираха криминалисти, след като вече повече от седмица няма нито един задържан за жестоката инквизиция над главния редактор на „168 часа”.

Въпреки, че от МВР многократно увериха, че са впрегнали сериозен ресурс за разкриване на извършителите, засега резултати липсват. Основните съмнения падат върху футболни хулигани, които навярно са приели мократа поръчка срещу заплащане. Побоят над Ангелов силно наподобява друго подобно престъпление, останало неразкрито – нападението над рекламния директор на „Левски” Цветан Вълчев, който бе пребит на 21 август 2019 г. пред офиса на клуба. Тогава мнозина сочеха като отговорни за бруталното престъпление членове на групировката „София Запад”.

Футболни хулигани от групировката "София Запад" са сред заподозрените като изпълнители на мократа поръчка. Арестувани обаче все още няма.

Версията, че една и съща банда от наемници върлува в района около бул. „Дондуков” застъпи и стоматологът Георги Цалов, пребит от трима мъже на 20 февруари 2017 г. в „Хаджи Димитър”. Зъболекарят разказа в тв интервю по Би Ти Ви, че намира сходство в обстоятелствата, при които са пострадали след това в същия район и маркетинговият директор на „Левски” Цветан Вълчев, и Слави Ангелов. Цалов е убеден, че е разпознал един от нападателите си в кадри, излъчвани в телевизиите, от побоя на Вълчев през август 2019 г.

Зъболекарят Георги Цалов е убеден, че една и съща банда е нападнала него, Слави Ангелов и рекламния директор на "Левски" Цветан Вълчев.

„Аз съм зъболекар с 40 г. трудов стаж. Нападнаха ме в 21.30 ч. в дъждовната вечер на 20 февруари 2017 г. Оставих колата си, държах ключовете от дома и от автомобила в ръката. Трябваше да се размина на тесния тротоар с две момчета с качулки, за да вляза във входа си. Аз отстъпих, и когато се изравниха с мен, последва жесток удар в главата ми. Опрях се в стената, те се редуваха и ме удряха с боксове”, разказа потърпевшият. След като получил 10-15 удара от първите двама, се появил трети, който започнал да го удря по краката с бухалка или метална тръба и счупил левия му крак. Ключовете, портфейлът, телефонът паднали в краката му, но нападателите не са ги взели.

„Видях третия много добре - не лицето, а начина, по който ходеше, фигурата, държанието”, разказа Цалов. Когато миналото лято разпознал в кадрите от побоя на Вълчев своя нападател, зъболекарят Цалов се обадил веднага в МВР, за да съобщи. Оттам му отвърнали, че знаят кои са извършителите и когато ги арестуват, ще го повикат за разпознаване. Това обаче така и не се случило.