Бият деца в частна детска градина в "Дружба"

Родители подадоха сигнал до МВР, че момиченцето им е със синини по тялото и отлепен нокът

Топ
12:07 - 25 Ноември 2020
1369
Бият деца в частна детска градина в "Дружба"

Нов случай на насилие над дете в нелегална детска градина в столицата, която не съществува по документи, разбуни духовете. 

Родители подадоха сигнал, че момиченцето им, което е на година и 9 месеца, е бито в детска градина в столичния квартал „Дружба”. 

„Знаем, че става въпрос за частна детска градина, в която има 3 групи от по 10 деца. Не ни приеха в държавна, защото няма места и затова решихме да пробваме тук. Таксата на месец е 600 лв. Първите наранявания на детето бяха синини по крачетата.

След това обаче имаше огромна синка на ханша, одиране на клепача и рана на бузата. Казаха ни, че са се били с друго дете. Най-фрапиращото е, че веднъж я прибрахме с отлепен и посинен нокът. Директорът каза, че нищо не се е случило и заяви, че ще ни прекрати договора.

"Искахме да видим камерите, но тя отказа”, разказа пред Нова тв майката на пострадалото дете.

Тя поясни, че е подала сигнал до МВР и „Закрила на детето”. По думите й в градината няма медицинска сестра. „Знаем, че за всяка група се грижат 2 жени, като една от тях трябваше да е медицинска сестра, но предвид коронавируса не сме влизали в сградата”, поясни жената.

Директорката отказа да коментира темата. От МОН обясниха, че градината няма лиценз, а от „Закрила на детето” казаха, че това място не съществува по документи.