Бийч бар на "Каваците" гони младежи: Ако не направите сметка 300 лева, заминавайте

Момчетата седнали на бира, заведението обаче ухажва само клиенти с тлъсти пачки

Новини
17:34 - 30 Юли 2024
4245
Бийч бар на "Каваците" гони младежи: Ако не направите сметка 300 лева, заминавайте

Много заведения по морето страдат не само от липса на персонал, но и от елементарна етика и отношение към клиентите. Оплакванията на посетителите не спират, а келнерите са инструктирани да изцедят каквото могат с всякакви номера и безумни изисквания към посетителите.

Последният хит, наследен неволно от тарикатите на соца, е да задължиш клиентите да похарчат задължителна сума, за да останат в заведението. 

Пресният пример е от курорта „Каваците”, по-конкретно бийч бар "Еxe" –любимо място на мнозина летовници, любители на по-шумните и лъскави места. Заведението работи и през деня на плажа, и вечер, на прохлада има всичко - хапване, пийване, танци и веселба. 

Няколко младежи, решили да отморят на по бира привечер, обаче се оказали нежелани посетители, защото нямали възможност да направят тлъста сметка. Момчетата си поръчали бира, държали се възпитано, но били уведомени от сервитьора, че ако не поръчат от менюто ястия и питиета поне за 300 лева, трябва да стават и да си тръгват.

Заради липсата на опит и вероятно, добро възпитание, момчетата не спорили с никого и разочаровани, си тръгнали. Естествено, зачеркнали въпросното заведение и повече едва ли биха отишли там.

Дали е в реда на нещата да се поставят подобни ултиматуми на който и да е клиент в заведение? Ясно е, че не. Според най-елементарната етика, всяко заведение, държащо на реномето си, никога не би притискало посетителите си по този вулгарен начин, дори да се радва на тълпи от клиенти.

Наистина, много ресторанти и барове в последно време дават примерни цени на сайтовете си, които показват средната сума, която би струвала вечеря или обяд в заведението, за да могат клиентите да си направят сметката дали е подходяшо за тях. Но да искаш няколко стотачки от младежи, които са утрешните ти клиенти, е най-малкото недалновидно и е автогол за заведението.

Явно улисани да ударят максимална печалба, кръчмите не си дават сметка, че за да има посетители, които да се върнат пак, още повече младежи от новото поколение, което само след година-две ще е желаният клиент, трябва да поднасят с усмивка дори чаша вода.