Бизнес на жълтите павета: 2 лева свирка за протеста

Актуални новини
18:42 - 29 Юли 2020
5482
Бизнес на жълтите павета: 2 лева свирка за протеста

20-дневните масови протести в София срещу правителството на Бойко Борисов, както и в цялата страна, увеличиха рязко продажбата на български знамена, на свирки и на всякакви други приспособления за издаване на звуци като вувузели и тромби. На жълтите павета, където всяка вечер преминават десетки хиляди недоволни от властта гражданите най-обикновена свирка се продава за 2 лева, видя репортер на Lupa.bg.

Тромбите се харчат по петарка, а по-големите вувузели, чийто звук придружава мощните викове "Оставка", се търгуват между 5 и 10 лева.

В центъра на София цената на българския трикольор е 3 лева. Проблемът обаче е, че предлаганите от търговците родни знамена не са официалният ни флаг, а грешно изработени трикольори очевидно в Китай. Официалният български флаг е без герб върху него, а тези, които се продават на жълтите павета са с герб в горния ляв ъгъл на бялата лента.



Търговци споделиха пред Lupa.bg, че знамената се харчат много добре, дори и тези, които реално са фалшиви. А на въпрос на медията ни защо предлагат грешни флагове някои от продавачите повдигаха рамене и отговаряха: "Ами такива ни ги дават".


Снимки: Lupa.bg