Бизнесменът Любомир Василев пред Lupa.bg: „Спагети Китчън” е изрядна! (ДОКУМЕНТИ)

Новини
15:19 - 11 Декември 2019
39563
Бизнесменът Любомир Василев пред Lupa.bg: „Спагети Китчън” е изрядна! (ДОКУМЕНТИ)

„Спагети Китчън” е изрядна компания, нямам неплатени данъци, нито проблеми с НАП”. Това подчерта пред Lupa.bg бизнесменът Любомир Василев, собственик на „Спагети Китчън” в правото си на отговор на новината, че фирма със сходното название „Спагети Къмпани” има сериозни драми с Националната агенция за приходите.

„Всичко започна от лапсус на финансовия министър Владислав Горанов. Министърът не е длъжен да знае всяка фирма, разбирам, очевидно нонсенсът е писан от пиарите му. Заради объркването обаче на мен ми се струпаха доста главоболия”, призна предприемачът.

Повод за коментара на Любомир Василев станаха думите на финансист №1 по време на форум по проект „Гражданско общество“ срещу недекларираната заетост по оперативна програма „Добро управление“, че са запечатани няколко заведения от небезизвестната група „Спагети Китчън”.

„Давам конкретен пример не защото искам да навредя на една търговска марка, а за да дам пример как законодателството никога не може да бъде съвършено в тази сфера и ние постоянно трябва да ставаме все по-добри, за да сме равнопоставени на тези, които смятат, че могат да развиват своя бизнес за сметка на обществото”, съобщи Горанов.

Той обясни казуса, заради който от миналия петък тече акция на НАП, така: „Фирма работи с един бранд. В момента, в който натрупа задължения към фиска от стотици хиляди, милиони, а ние се опитаме да направим принудително изпълнение, в това число и отнемане на наличности на касата, буквално на следващия ден осъмваме в този обект с друга фирма без имущество, прехвърлена на социално слаб. Тези обекти са запечатани, но законът дава възможност те отново да отворят и отново да работят и на месец да се сменят по три фирми, след като са натрупали задължения. Така че това е едно безкрайно състезание между добросъвестните и недобросъвестните”, добави министърът.

„Не „Спагети Китчън” има проблеми с НАП, а „Спагети Къмпани”. Този бранд си има собственик - Владислав Киров. Фирмата има доста обекти, за разлика от моята, която е само с два ресторанта”, подчерта бизнесменът.

Проверката ни обаче показа, че „Спагети Къмпани” ЕООД вече има нов собственик със солидни пропуски в образованието. В момента дружеството се притежава и управлява от 23-годишния Васил Стефков Кирилов. Молба за придобиването на 100% от капитала на дружеството е подадена на 27 март 2015-а.

Така очевадно неграмотният Васил Кирилов става собственик на фирмата на 31 май 2017 г., сочат документите.