Само в Lupa.bg: И шефът на "TАД груп" щави хазната с ДДС

У нас
17:40 - 10 Декември 2019
4839
Само в Lupa.bg: И шефът на "TАД груп" щави хазната с ДДС

Шефът на хакерската компания "ТАД груп" Иван Тодоров, обвинен за атаката срещу НАП през лятото, е в схемата за ДДС-измамите, за която финансовият министър Владислав Горанов алармира в понеделник и поиска спешни законодателни промени. 

Тодоров, който иначе е милионер в евро, държи лиценза за веригата за бързо хранене "Събуей" у нас. Сандвичите се продават в над 15 бистра, но печалбата и оборотът от тях, а от там и плащането на дължимото към бюджета, са разпределени из над 20 фирми със сходни наименования. И макар капиталите, с които са били вписани в търговските регистри, да са със значителни суми, на практика печалба не се декларира, сочи справка на Lupa.bg. 

По наша информация веригата функционира на принципа на франчайза, но всички печалби от наем и ползване на световната марка отиват при самия Тодоров, а за това той не плаща коректно на държавата. Схемата е добре известна като заразна и функционира при голяма част от веригите. Медията ни вече ви запозна с казусите покрай сладкарници "Неделя", където кухите ДЗЗД-та са над 600.