БДЖ пусна поръчка за автобусни превозвачи

Общата прогнозна стойност е 401 515 лв. за три години

Новини
13:03 - 05 Март 2020
2140
БДЖ пусна поръчка за автобусни превозвачи

„БДЖ-Пътнически превози” обяви обществена поръчка за избор на автобусни фирми, които да превозват пътниците на компанията при прекъснато движение или при авариране на влак за 3-годишен период, съобщава Economic.bg.

Общата стойност на поръчката, която е разделена на 12 обособени позиции, е 401 515 лева. Разчетите са правени при максимална цена на превоза до 1.94 лв./км за бусовете до 25 места и до 2.33 лв./км за 50-местни автобуси.  Тарифите са без ДДС, пише още в обявата.

Първият лот е за превоз на пътниците на БДЖ е с основна гара София и с граници до региона на Пирдоп, Ихтиман, Горна баня, Волуяк, Банкя и Бов. Той е на прогнозна стойност до 33 хил. лв.

Вторият е с основна гара Драгоман и с граници до Костинброд и Димитровград в Сърбия. Неговата прогнозна стойност е само 3 хил. лв.

Третата обособена позиция е с основна гара Дупница и граници до Ал. Димитров, Долни Раковец, Бобошево и Гюешево. Неговата прогнозна стойност е 21 хил. лв.

Четвъртият лот е с основна гара Генерал Тодоров и с граници до Кресна, Кулата и Петрич. Прогнозната му стойност е 33 хил. лв.

Петият лот е с основна гара Перник и с граници до Радомир, Владая и Храбърско. Неговата стойност е 15 хил. лв.

Шестият е с основна гара Благоевград и с граници до Кочериново и Пейо Яворов. Неговата прогнозна стойност е 18.9 хил. лв.

Седмата обособена позиция е с основна гара Мездра и с граници до Враца, Лакатник и Кунино. Кандидатите трябва да представят оферти до 55.5 хил. лв.

Осмият лот е с основна гара Горна Оряховица и с граници до Велико Търново, Славяново, Бяла, Левски, Свищов и Троян. Заради големината на региона прогнозната му стойност е 135 хил. лв.

Деветата обособена част е с основна гара Плевен и граници до Пордим, Черквица и Червен бряг. Неговата прогнозна стойност е само 6 хил. лв.

Десетият лот е с основна гара Габрово и с граници Дебелец и Кръстец. Прогнозната му стойност е 31.6 хил. лв.

Единадесетият лот е с основна гара Силистра, обхваща региона само до  Дулово и е с прогнозна стойност 46.5 хил. лв.

Последният лот е с основна гара Шумен и с граници до Комунари, Каспичан и Попово. Неговата прогнозна стойност  само 3 хил. лв.

На основание чл. 133, ал. 4 от ЗОП срокът за подаване на оферти е съкратен – до 13-и март, а отварянето им ще се извърши на 17-и март, пише още в обнародваната поръчка.