БДЖ ще поднови движението на влака Пловдив-Одрин

Няма да има промяна в цените на билетите до края на годината

Новини
12:25 - 02 Октомври 2019
2143
БДЖ ще поднови движението на влака Пловдив-Одрин

Очакваме съвсем скоро административни пречки, възникнали основно с граничните служби от страна на турската администрация да отпадната и да възстановим движението на уикенд влака от Пловдив до Одрин.

Това заяви Калин Маринов, ръководител отдел „Маркетинг“ на БДЖ пред Агенция „Фокус”.

Влакът беше пуснат експериментално на 1 юни т.г. и се движеше само в почивните и празничните дни. Заради възникнали проблеми от турска страна с разписанието на влака, движението на влака беше преустановено.

По отношение на спрените 14 влака заради липсата на достатъчно локомотиви Маринов отбеляза, че по тези направления пътуват малко хора, от порядъка на 15-20 пътници. И това съответно позволява тяхното транспортиране да се извършва с автомобилен транспорт. Създадена е организация да не се нарушава часът на пристигане в крайна гара, като са направени промени в графика на движение на влаковете, основно в часовете на тръгване от начална гара.

Промяна в цената на билетите няма да има и не прогнозираме такава до края на годината, въпреки че цените не са вдигани и променяни над 8 години, заяви още Маринов.