Блага вест! Добрич победи коронавируса

Топ
17:11 - 26 Май 2020
3210
Блага вест! Добрич победи коронавируса

Добрич победи коронавируса! В края на миналата седмица бе взета втора проба на последния от заболелите пациенти в областта и резултатът е отрицателен. Благата вест съобщи секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

Общо от настъпване на пандемията 14 лица от областта бяха констатирани с положителни резултати от изследване за заразяване с коронавирус. Седем от заболелите бяха на домашно лечение, а другите седем – бяха настанени в инфекциозно отделение. За оздравели пациентите се считат при доказани два отрицателни резултата с PCR тест на взети проби. От началото на месец май няма проби с положителни резултати – казва още д-р Ангелова.

Съгласно дадените указания от Министерство на здравеопазването, планирано в Добричка област се извършват изследвания на медицински лица и заетите в социалната сфера. До момента няма положителни резултати. С приоритет в здравеопазването се изследваха медицинските лица в Центъра за спешна медицинска помощ-Добрич, и филиалите му в областта. Продължава по график да се вземат проби и изпращат за изследване на работещите в социалната сфера – домове за възрастни хора, служители в структури, предлагащи услуги от резидентен тип.