Благой Георгиев предизвика фурор на детски турнир

Малките таланти питаха бившия национал за световните футболни звезди

У нас
16:03 - 01 Септември 2024
1450
Благой Георгиев предизвика фурор на детски турнир

Бившият футболен национал Благой Георгиев предизвика истински фурор с появата си на мачовете от детския турнир "Utmost-Купа Черно море Несебър". Състезанието се провежда в осем възрастови групи от 2009-а до 2016-а година, а по традиция участието включва и много отбори от чужбина. Срещите се играят на терените в Несебър, Поморие и Свети Влас.

Благо Георгиев пристигна в морския курорт, за да наблюдава изявите на сина си Давид, който играе за отбора на ДИТ София при родените през 2013-а година, но бързо беше разпознат от децата, които го наобиколиха и буквално засипаха с въпроси.

"Беше много приятна изненада, когато децата започнаха да ме питат за моя опит в играта, в националния отбор, а и да искат мнението ми за световни звезди – Роналдо, Меси, Мбапе. Тъжното е, че въпроси за български футбол, български играчи почти нямаше. Но любовта на тези таланти към играта е неподправена", каза още Благой Георгиев.

"Те все още са малки и пътят до професионалния футбол за тях е много дълъг. Най-важното е да са сериозни, постоянни и да не се предават".

Бившият халф на Славия, Алавес (Испания), Дуисбург (Германия) и редица руски отбори през изминалата седмица посети два мача от квалификациите в Шампионската лига: Галатасарай – Йънг Бойс и ден по-късно и на Цървена звезда, където също има период в кариерата си, срещу Будьо Глимт в Белград. И в Турция, и в Сърбия Георгиев е имал срещи и разговори по евентуални бъдещи футболни проекти.

След това успя да стигне навреме в черноморския курорт, за да види как момчетата от ДИТ (родени през 2013) бият с по 4:0 Ватага (Молдова) и Орлетата (Пазарджик).