Благородно! Футболни фенове облагородяват градинки

Привържениците показаха, че се загрижени от доста повече хора от обществото

Спорт
10:01 - 12 Август 2020
1104
Благородно! Футболни фенове облагородяват градинки

Футболните пристрастия ни разделят, но правенето на добри дела ни обединява! През изминалите почивни дни „Футбол Албион“ с подкрепата на Кмета на район Лозенец - Константин Павлов, стартира една инициатива за създаване на по-качествена градска среда и възстановяване на спортни площадки.

С участието на ентусиасти (над 30 души за двата дни) от българските фенклубове на Арсенал, Милан, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Нюкасъл Юнайтед започна почистване и обновяване на детската площадка на ъгъла на ул. „Трепетлика“ и „Беломорски проход“.

Изчистена бе наслоена с десетилетия кал, събрани са разнообразни отпадъци и изрязана нискостеблената растителност, превзела спортното игрище.

Към групата се включиха деца и техният треньор от функциониращ в Лозенец карате-клуб, съседи и други жители на квартала, които желаят една по-добра среда и условия на живот.

От администрацията на района е поет ангажимент с извозването на отпадъците от терена, както и административната подготовка за цялостно решение и новата визия на тази площадка. Г-н Павлов благодари на участниците в инициативата и заяви, че негова мечта е един ден това да бъде една от перлите на Лозенец.

През следващите почивни дни ще продължи дейността по облагородяване на площадката и боядисване на нейната ограда в цветовете на българския национален флаг.

В логистично отношение помощ оказаха всички посочени фенклубове, както и спортен бар „Академията“.

„Футбол Албион“ благодари на всички участници и има амбициозната цел възстановяването на спортни терени както в София, така и в страната да се превърне в постоянна наша мисия.