Благородно: Мо Салах дари кислородни апарати и линейка на родното си село

Помощта е от изключително значение, тъй като в момента Египет страда от втора вълна на с коронавирус

Спорт
17:36 - 13 Януари 2021
2953
Благородно: Мо Салах дари кислородни апарати и линейка на родното си село

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах дари кислородни бутилки и линейка на родното си село, което се намира в египетския регион Гарбия, подпомагайки местната клиника да лекува заболели от COVID-19.

Помощта е от изключително важно значение, тъй като в момента Египет страда от втора вълна на заразяване с вируса.

Самият 28-годишен футболист даде положителен тест за коронавирус през ноември 2020-а.

"Ние имаме 14 кислородни цилиндъра в Благотворителната фондация Мохамед Салах. Надяваме се това да помогне на хората от село Нагриг (родното място на Салах), както и на хората от съседните села", заяви Хасан Бакр, оперативен директор на фондацията. Бакр дори доставя кислородните бутилки директно до домовете на пациентите.

"Разполагаме и с линейка, осигурена от Мохамед Салах, която е в действие и работи от юли 2020-а година. Това също ще помогне в борбата с коронавируса, когато се налага транспортиране на болни от труднодостъпни места".

Салах поддържа сериозни връзки с малкото и бедно село, което се намира на 130 километра северно от Кайро и където е израснал. Чрез своята благотворителна дейност той дарява ежегодно 64 хиляди долара за нуждите на общността.

Правителството на Египет потвърди към момента 150 753 инфектирани и 8249 смъртни случаи от началото на пандемията преди повече от 10 месеца. Но министърът на здравеопазването на страната смята, че цифрите не са реални, тъй като много от хората не си правят тестове, а други път предпочитат домашно самолечение.