Благородно: Наполи даде точка на Верона

Двата тима не си вкараха в подножието на Везувий

Спорт
21:33 - 15 Април 2023
1913
Благородно: Наполи даде точка на Верона

Наполи допусна грешна стъпка в домакинството си на Верона от 30-ия кръг на Серия А, завършвайки при нулево равенство. Въпреки това, няма поводи за притеснения в Неапол, тъй като партенопеите имат 74 точки, с 14 повече пред втория Лацио.

По-страшно е за Верона, който е в зоната на изпадащите, на 18-о място с 23 точки.

Първото положение в срещата бе на сметката на гостите. Още във втората минута Оливер Абилдгаард нанесе удар към вратата на Наполи, но той бе блокиран от защитник на домакините.

В 20-ата минута Матео Политано се промуши между няколко противникови футболисти и нанесе удар от границата на наказателното поле, но бранител на Верона застана на пътя на топката.

Минута след това се стигна до разбъркване в наказателното поле на Верона след корнер, Матео Политано успя да нанесе удар, топката се удари в Адолфо Гаич и влезе във вратата, но голът не бе признат заради засада.

В 29-ата минута Кевин Лазаня пропиля добра възможност за гостите, след като имаше голямо пространство пред себе си и нанесе удар към долния ляв ъгъл, който обаче бе спасен от Алекс Мерет.

Темпото на игра значително спадна и до възможност за гол се стигна едва в 56-ата минута. Джовани ди Лоренцо скочи най-високо, за да отиграе центриране на Андре-Франк Замбо Ангиса, но ударът му с глава мина вляво от вратата.

В 83-ата минута Виктор Осимен стигна до отбита топка и нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, но бе спрян от напречната греда.