Благородство: Професионалисти возят безплатно абитуриенти в нужда

Виктор и Иван предлагат превоз на младежи в неравностойно положение или със специални потребности

У нас
12:04 - 06 Май 2019
1584
Благородство: Професионалисти возят безплатно абитуриенти в нужда

Двама професионални шофьори, които вече близо година учат аматьори как да карат безопасно, подеха инициатива да возят безплатно абитуриенти в неравностойно положение. Виктор и Иван от сдружението "Аз на пътя - Научи ме да шофирам" предлагат возене на младежи и със специални нужди. 

"Искаме да осигурим на завършващите ученици един хубав бал и да им съдействаме с превоз от тях до училище и до ресторанта", казват момчетата и молят за съдействие за връзка с младежи в нужда, за да насрочат датите и часовете, в които да ги повозят. Разходите се поемат изцяло от тях, като предложението им е само за София и околността.

Всички желаещи да се свържат с Виктор и Иван, могат да го направят на телефонен номер 0876 785 959.

"Аз на пътя" вече няколко месеца напълно безвъзмездно учи и млади шофьори, и такива със завиден стаж зад волана как да управляват автомобила си правилно - така че да са внимателни и към себе си, и към останалите на пътя, но и да гарантират нормалната и дългогодишна експлоатация на колите. Сесиите им започнаха в края на миналата година и за кратко време набраха сериозна популярност, като получиха подкрепа и от Пътната полиция. 

Виктор и Иван показват тънкости в шофирането, които често автоинструктурите или пропускат, или водачите с годините забравят. Как да се завива правилно и каква стойка да заеме шофьорът в купето, за да има перфектна видимост и възможност за маневри са само част от уроците, които двете момчета преподават.  За да се запишете за тестово каране с тях, трябва да разполагате с технически и документално изряден автомобил, зареден с достатъчно гориво. Инициативата е безплатна и цели повече отговорни водачи на пътя и намаляване на броя на катастрофите.