Благотворителен концерт събира пари за Ицо Брадата

Смолянският рокаджия се нуждае от помощ за операции на тазобедрените стави

Общество
08:04 - 05 Септември 2019
2346
Благотворителен концерт събира пари за Ицо Брадата

Васко Кръпката, Димо и група P.I.F ще участват в благотворителен концерт тази вечер в Смолян за дарителска кауза за лечението на смолянския музикант Христо Иванов - Ицо Брадата, съобщиха организатори на инициативата.

Емблематичният рокаджия се нуждае от помощ за операции на двете тазобедрени стави. Той трябва да премине през предоперативно, оперативно и следоперативно лечение. В същото време има сериозно съпътстващо заболяване – венозна недостатъчност, което допълнително усложнява състоянието му. Необходимата сума за лечението е 20 000 лева.

Преди концерта във фоайето на Родопския драматичен театър ще се проведе и благотворителен търг на картини, дарени от художници от Смолян и Пловдив, подкрепящи каузата.

Концертът започва в 18 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър. Благотворителният спектакъл е с участието на ансамбъл "Родопа", Общинския духов оркестър и сборна формация от смолянски рокаджии.

В дарителската акция със свои картини се включиха художниците Румен Найденов, Здравко Палазов, Росен Русев и Станимир Видев.