Благотворителен концерт събира пари за нов храм

Актуални новини
15:04 - 17 Март 2023
1829
Благотворителен концерт събира пари за нов храм

Благотворителен концерт ще се състои в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна на 1 април от 18:30 ч., съобщават организаторите в социалните мрежи. На него ще се набират средства за построяване на параклис в квартал „Изгрев“ в града.

Новият храм ще носи името „Всички български светии“. Инициативата е подкрепена от Варненската и Великопреславска митрополия, както и от кмета на Варна Иван Портних и главния архитект Виктор Бузев.

Архитектурният проект е готов и е определено общинско място за изграждането на параклиса. В големия варненски квартал, където се строят много нови жилищни сгради, няма молитвен дом, където хората да изповядат своите православни ценности, отбелязват още инициаторите.

Благотворителният концерт на 1 април е начало на кампанията за изграждане на параклиса в квартал „Изгрев“ във Варна.

В него ще се включат Петя Панева, Васил Петров, Атанас Кателиев, както и Мъжкият хор при катедрален храм „Св. Успение Богородично“, Гайдарски оркестър „Диньо Маринов“, Фолклорен ансамбъл „Варна“, „Arsen Magic“, Вокална академия „Бънджи Сингърс“, Спортен клуб по карате „Ичи Геки“, Модерен балет „Step one”, „Andy Laser Shows“, „N.D.Ballet“. Билети може да се намерят във Фестивалния и конгресен център във Варна.