Благовест Кирилов: Позицията на Бойко Борисов граничи с шизофренията

Бюджетът е балансиран, сега трябва да се помогне на най-уязвимите, заяви депутатът от БСП

Новини
10:56 - 27 Юни 2022
2831
Благовест Кирилов: Позицията на Бойко Борисов граничи с шизофренията

Решението на Националния съвет на БСП не включва подновяването на разговорите с Газпром като необходимо условия за преговорите с ПП по отношение на подкрепа на кабинет с техен мандат, заяви депутатът от БСП Благовест Кирилов.

„Нека да видим кога ще се случат те, кога ще се връчи мандатът за преговори и тогава ще видим как да подходим,” посочи той. Според него обаче, „когато говорим за диверсификация, това не значи, че трябва да изключим едната страна, за да включим другата.

Диверсификация значи от множество източници да получаваме ресурси, така че да имаме и най-добрата цена, и гаранция за доставките. Така че смятам, че трябва да сме отворени за разговор с всички страни, в това число и "Газпром", за да намерим най-доброто за българския национален интерес”.

По отношение актуализацията на бюджета Кирилов коментира тезата на БСП, че той е балансиран и е с повече разходи, защото моментът е такъв, че трябва да се помогне на най-уязвимите.

По думите му дискусията е открита, в момента има над 130 предложения за бюджета, които той посочи, че са прекалено много, особено от гледна точка на опозицията.

„Нека си го кажем - позицията на опозицията, на Бойко Борисов е шизофренна за мен. Защото от една страна казва: „Бюджетът е дисбалансиран, няма пари". От друга страна иска да се заложат много повече разходи”, заяви той по Нова телевизия.

Според Кирилов трябва да се постигне синхрон между всички партии при актуализацията на план-сметката на държавата, така че тя да е работеща и за хората. БСП има някои предложения, които касаят транспорта в малките селски региони.