Румен Гечев: Без БСП трудно ще се направи нова коалиция

Новини
09:32 - 27 Юни 2022
2765
Румен Гечев: Без БСП трудно ще се направи нова коалиция

„Да се подновят преговорите с „Газпром” не може да бъде условие, за да подкрепим правителството. Имаме решение на Националния съвет и аз казах, че настояваме да се водят преговори, тъй като е в интерес на бизнеса и българите. Това обаче не може да бъде условие, тъй като БСП не е търговски представител на никоя фирма от Русия, Щатите или Пакистан. Трябва да водим преговори с всички доставчици, които могат да бъдат от полза на българския бизнес”, заяви Румен Гечев.

БСП е в управляващата коалиция и без нас трудно ще бъде направена нова, каза още депутатът от левицата.

Той обясни, че социалистите са против износа за оръжие както за Украйна, така и за Русия.

"Не искаме да участваме в този конфликт. Износът на оръжие не е в противоречие на международното право. Страните членки на НАТО изнасят оръжие за Украйна.

Възниква въпросът - този, който атакува износа на евентуално оръжие, какво иска да внуши - че България нарушава международното право? Ако страната ни изнасяше оръжия, тя не би нарушавала правото. Тогава атаката не е срещу Корнелия Нинова, а срещу БСП.

Нинова като вицепремиер и министър на икономиката отговоря за износа на оръжия, но тя подписва последна. В комисията влизат Министерство на отбраната, военното контраразузнаване, а там влиза ДАНС. Шефовете на Агенция „Национална сигурност” се назначават от президентството. Чак накрая се подписва вицепремиер, обясни Гечев.

Ние не се бъркаме в работата на президента, нека и той да не се бърка във вътрешнопартийните ни дела, каза още той. Отказа да коментира дали има престрелка и срещу вицепрезидентът Илияна Йотова. Припомни нейни думи, че няма да се дадат 100 дни толеранс на правителството, а после обяснила, че социалната политика била провал.