Блатечки, млъкни и се скрий под полата на Диляна

Самопровъзгласеното "лошо момче" на родното кино не бива да получава и секунда ефирно време

Коментар
15:24 - 10 Февруари 2020
106214
Блатечки, млъкни и се скрий под полата на Диляна

Не знам каква е етимологията на фамилното име на Асен Блатечки, но подозирам, че идва от миризливо изхвърляне на блатен газ. Самообявилият се за секссимвол и „лошо момче” на родното кино бездарник отново беше гост в студиото за „Оскарите” и надрънка толкова псевдомачистки простотии, че ако беше в лелеяния Холивуд, нямаше да си намери работа и като шофьор на боклукчийски камион в Бевърли Хилс.

След като миналата година си позволи да обсъжда носа и задника на безумно талантливата Лейди Гага, вместо да не припари повече до себеуважаващ ефир, Асенчо пак цъфна срещу Мон Дьо (по-скоро Мондьо – като Кондьо) и Ива Софиянска да коментира онези, които наистина знаят какво правят на екрана. „Аааа, ако изобщо решат да дадат „Оскар” на Брад Пит, най-добре да го върне“, заключи на основата на две мижави постановки и един рекламен филм за „Еврофутбол” каратиста Асен. Кофти, че Брад изглежда толкова добре на 56. Ама още по-кофти е, че има талант, нещо, с което Блатечки не може да се похвали. Освен ако забременяването на старлетки от Гулянци не се брои за талант.Асеновата запазена марка – злобно изражение, миризма на пот и палене на цигара от цигара, са атрибути, които може да изиграе всеки втори бачкатор на строеж. При това без да предявява една хилядна от претенциите на пишман звездата ни.

Блатечки обаче не спря дотук и се изцепи, че в България има поне 20 души, кото могат да изиграят ролята на Жокера по-добре от Хоакин Финикс. Слава Богу, този път прояви малко здрав разум и очевидно нямаше предвид точно себе си. Явно мозъкът му не е окончателно замъглен от дишането на „Бензин”, както се нарича катастрофалната му режисьорска полюция от 2017-а година.

Само Асен да беше, хубаво. Цялото студио за „Оскарите” обаче беше пълен та.ак, като започнем от неуките водещи, през изпадналата в екстаз репортерка Ивомира, до злобните и слабо подготвени гости. Единственото хубаво на предаването беше името – „Треска за Оскари”. Защото наистина за всеки гледал го, усещането е като да ти се забие треска в задника.