Блатечки в схема за трафик на бежанци

Култура
14:55 - 01 Ноември 2019
9880
Блатечки в схема за трафик на бежанци

Асен Блатечки участва в корупционна схема за нелегален трафик на бежанци и взима тлъсти подкупи в ерво от всеки незаконен имигрант. Това се случва в новия филм на режисьора Стефан Командарев "В кръг", където сексимволът влиза в ролята на един от полицаите, видя Lupa.bg. на специалната медийна прожекция, която се състоя днес. 

Две години след като ни показа жителите на София през очите на таксиметрови шофьори във филма „Посоки“, Командарев се гмурка още по-дълбоко в социалните проблеми на страната и показва живота на полицаите. Блатечки играе корумпираното ченге, което взима подкуп от бежанците. 

Цялото действие на „В кръг” се развива в нощта на 9 срещу 10 ноември 30 години след свалянето на Тодор Живков и началото на промените у нас. Затова и лентата тръгва на 8 ноември по кината в цялата страна, датата не е избрана случайно. Командарев е успял да заснеме филма само за 12 нощи, заради скромният отпуснат бюджет. Това обаче не е повлияло на качеството на филма.

Филмът следва три патрулиращи двойки полицаи през една динамична нощна обиколка из центъра на София и свързва истории за трафик на хора, евтаназия, корупция и други съществени въпроси, по естествен и увлекателен начин с наличието на достатъчно мелодрама и провокация, каквито едва ли сте очаквали в рамките на 106 минути.

"В кръг" тръгва по кината на 8 ноември, а за хората в униформи ще има специална прожекция на 5 ноември, три дни преди филмът да тръгне по кината. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова,Ованес Торосяни др.

Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова.

"Синдикалната федерация на служителите на МВР много ни помогна и продължава да го прави. Те са с нас още от развитието на сценария, консултираха ни по време на снимки, а сега имаме и обща кампания, с която събираме истории с полиция. С тази специална прожекция искаме да им благодарим и разбира се да чуем мнението им за филма", разказва режисьорът Стефан Командарев.

"В кръг" е вторият филм от трилогия след реализацията на "Посоки", който пък имаше специална прожекция за таксиметрови шофьори.

Ето тейлът към филма: