Близанци умряха забравени в кола на жегата

Бащата на бебетата е обвинен в предумишлено убийство

Актуални новини
12:37 - 30 Юли 2019
1916
Близанци умряха забравени в кола на жегата

Бебета близнаците починаха, след като баща им ги забрави затворени в кола на жегата. Нюйоркската полиция е арестувала нехайния родител за предумишлено убийство.

Инцидентът се е случил в петък, когато 39-годишният Хуан Родригес шофирал с колата си на път за работа в болницата и я паркирал на улицата. Обаче забравил да вземе децата със себе си. Така високите дневни градуси задушили едногодишните близнаци. След часове от смяната си на служител в болницата бащата забелязал, че е забравил децата в колата, пише New York Times. Той скача от работа и крещи. Един минувач се обадил в полицията, за да съобщи, че едно от забравените бебета сякаш не диша. И когато пристигнали полицаите, те открили, че и двете деца са мъртви.

Свидетели се събрали на мястото на трагедията. Някои жители на града дори се изкачиха през прозореца на аварийните изходи, за да наблюдават какво се случва. Не е ясно как бащата би могъл да забрави бебетата в колата. Полицията го заведе в ареста, за да го разпита. Приятел и колега на обвинения в непредумишлено убийство мъж заяви пред американските агенции, че Родригес винаги е бил грижовен баща и винаги е правил всичко в името на семейството си.