Близка до Зеленски: Има колосален шанс да престанем да съществуваме

Маряна Безугла е известна с острия си език и критики към военното ръководство на Киев

Новини
17:29 - 25 Юни 2024
2821
Близка до Зеленски: Има колосален шанс да престанем да съществуваме

Депутатка от партията на Володимир Зеленски „Слуга на народа“ заяви, че има колосален шанс Украйна да спре да съществува като държава, предаде агенция УНИАН.

Маряна Безугла каза, че в Украйна има вътрешна дестабилизация, като част от вината за това е на Владимир Путин и неговите комбинирани хибридни методи за атаки срещу Киев и всяването на разделение.

Маряна Безугла е известна с острия си език и критики към военното ръководство на Украйна. Експерти казват, че депутатката със своите изказвания и нападки унищожава доверието във военните, както и имиджа на Върховната Рада на Украйна, което може да означава само едно - целенасочена информационна кампания.

Наскоро Безугла обвини командващия източния фронт на Въоръжените сили на Украйна (ЗСУ) генерал-лейтенант Юрий Содол за пробива на руските въоръжени сили край село Торецк. Безугла посочи, че докато руските войски са напредвали в района, генералът е бил в елитен ресторант в Одеса.

Освен това Безугла нападна и главнокомандващия ЗСУ Олександър Сирски, който по думите ѝ с авторитарни методи връща украинската армия към съветските времена.