Близка на Ахмед Муса с бурка в съда

Болни адвокати отложиха делото за радикален ислям

Новини
14:18 - 12 Ноември 2020
1296
Близка на Ахмед Муса с бурка в съда

Двама болни защитници станаха причината за поредното отлагане на делото за радикален ислям в  апелативен съд. 14 души начело с проповедника Ахмед Муса обжалват наказанията си, дадени им в Пазарджик. За насаждане на религиозна омраза и призиви към джихад Муса получи 8 г. и 6 месеца, а останалите - от 2 г. до 3 г. и 6 месеца.

Прокуратурата от своя страна пък иска завишаване на присъдите с изключение на тези на Муса и студентката Александрина Ангелова, която е с условна.

В съдебната зала тя се появи днес с бурка, а другите подсъдими - с бради. Небръснат беше и Муса, който единствен е задържан, тъй като е осъден по друго дело.

Съдът определи ново заседание на 10 декември. Тогава адвокат Красимир Елдъров, който е информирал, че е приет в болница, трябва да представи документ за това. Вторият отсъстващ защитник е депозирал болничен.

С компромиси, както се изрази съставът, бе отменена глобата от 1000 лева на адвокат Александър Попчев. На миналото заседание той отсъства и по тази причина бе отложено. Днес правистът представи билет за пътуване в чужбина, който бил закупил 12 дни преди датата на предишното заседание.