Близка на загинала в "Арсенал": Колко работници осакатиха от този завод?

Не плащат и хората бързат за нормата, обясни Данка Бакалова

Общество
15:33 - 05 Октомври 2022
1672
Близка на загинала в "Арсенал": Колко работници осакатиха от този завод?

53-годишната жена, загинала в "Арсенал", е била изпратена от Мъглиж на бригада в Казанлък. От много години работи и е съвестна. Занимавала се е със смес отрови, барут - обикновен работник. Това сподели нейната близка Данка Бакалова.

"Като не плащат, хората бързат да гонят норма, колко работници осакатиха от този завод... То не се знае, може и от обект да паднеш, може би нормите бъркат работата", предположи жител на Мъглиж.

От прокуратурата заявиха, че и трите жертви на взрива са служители с опит в оръжейния завод, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Мъжът е със стаж от 8 г. в завода, едната жена с 9 г., другата с 15 години", уточни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Разследването е поето от Националната следствена служба. "Работи се по няколко версии - едната е човешка грешка, другата възможна версия е по технически причини", каза още Атанасов.

"Два месеца е срокът за разследване, но с оглед тежестта на случая, ще бъде удължен този срок", допълни наблюдаващият прокурор Юлиана Станева.

Завод "Арсенал" е предприятието, осигуряващо основно препитание за местните в Мъглиж. На Делка почти цялото семейство работи в оръжейницата. Заради зачестилите инциденти обаче, синът ѝ напуска, а съпругът ѝ е тежко пострадал преди години, отново при инцидент.

"В първите години остана без ръце. Все работниците са виновни, не съм чула друг да е виновен... Нито им заплащат труда както трябва...", сподели Делка.

След поредната трагедия с три жертви, работата в завод "Арсенал" продължава. Вече няма опасност от последващи взривове. А служителите се молят всеки взрив да е последният.