Близки на Денис ал Газзи заплашват свидетели на убийството заради заря

Килърът на Илиян Илиев пушил трева, преди да извади ножа

Общество
21:12 - 22 Юни 2023
7057
Близки на Денис ал Газзи заплашват свидетели на убийството заради заря

Видях Денис Мустафа Камел ал Газзи да пуши марихуана няколко часа преди убийството на Илиян Илиев. Тези показания на свидетеля Махмуд ал Матуласи, приятел от детските години на подсъдимия за смъртта на Илиев, бяха прочетени в четвъртък в Софийския градски съд.

Наложи се съдия Веселина Ставрева да припомни на Ал Матуласи какво е казал пред разследващите на 10 януари м.г., ден след убийството, тъй като той не си спомняше. След като чу показанията си, мъжът каза, че не може да е сигурен дали това е било така. Потвърди обаче, че се е подписал под първоначалните си показания. Ал Матуласи разказа и че Денис е бил с него и след убийството на Илиев. Ал Газзи, който е в изпитателния срок на условна присъда за разпространение на дрога, пратил приятели да видят какво точно е станало, след като наръгал Илиян. Пред тях развил версия, че с Илиев си разменили няколко удара и при самозащита извадил нож. Илиян се подхлъзнал и паднал върху него.

Ива Стефанова, която е гледала зарята, описа поведението на Ал Газзи преди убийството. “Започна да крещи към компанията: “Каква е тази заря, кое време е (убийството става около 22 ч вечерта - б.а.), има малки деца. Ще ви заколя, ще ви изтрепам”, разказа жената. И обясни, че чула да му казват, че фойерверките са заради раждането на дете и вече са свършили. Секунди по-късно Стефанова видяла Ал Газзи да бяга.

По делото за втори път свидетел посочи, че от семейството на Ал Газзи са се свързали с него точно преди заседанието. Една от очевидките дори подала жалба в столичното 9-о РУ заради тормоза. Процесът продължава на 28 юни.