Близки на жестоко убити протестират пред парламента

Хората ще внесат подписка, инициирана от родителите на убитата 7-годишна Криси от Сотиря

Актуални новини
09:18 - 18 Септември 2019
1902
Близки на жестоко убити протестират пред парламента

Пoчeрнeни рoдитeли нa жeртви нa жecтoки убийcтвa ще поискат спешни прoмeни в Нaкaзaтeлния кoдeкc зa тeжки прecтъплeния, предава Нова телевизия.

Те имат 11 иcкaния, сред които премахване на съдебното следствие, което в определени случаи намалява присъдата на извършителя при самопризнания с до 1/3.

Протестиращите ще внесат подписка.Тя е инициирана от роднините на 7-годишната Криси, която беше убита в Сотиря.

"Искаме да кажем на депутатите и управляващите да променят законите, за да не бъдем разочаровани. Аз искам смъртното наказание за убиеца на Криси, но нямаме такъв закон", каза бабата на Криси. На протеста присъстваше и Ваня Министерска - майката на Дарина, която беше убита заедно с нейното дете. Тя беше категорична, че убиецът на дъщеря й и внучка й - Викторио Александров заяви, че очаква присъда "доживотен затвор без право на замяна".

"Делото в момента е до никъде. все още няма обвинителен акт. Оказа се, че никой няма право да ни информира какво се случва", каза Министерска. Родителите на убитите се обедиха в група "Справедливост за тихите ангели". "Тихите ангели, защото никой не ги чу преди да бъдат убити, никой не ги чу, когато бяха убити и сега никой не чува нас - техните близки", обясни Ваня Министерска.