Близнаците от Цалапица помогнали за заравянето на трупа на Митко

19-годишните младежи бяха закопчани след опит за бягство

Актуални новини
16:05 - 31 Юли 2023
5026
Близнаците от Цалапица помогнали за заравянето на трупа на Митко

Обвиненият в убийството на 24-годишния Митко от Стамболийски Рангел Бизюрев помолил близнаците Валентин и Борислав Динкови да му помогнат да укрие трупа му. Те се съгласили, макар да знаели, че става дума за престъпление, и то извършено по жесток начин, разказа зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. "Държа да подчертая, че те не са съучастници в убийството", добави той.

Борислав осигурил транспортирането на тялото с автомобил, а Валентин донесъл кирка и лопата, за да бъде изкопана дупка, в която да бъде положено. След това взели строителни материали от близкото сметище, за да прикрият следите. После помогнали на Рангел да се укрие, като го закарали до дома му, обясни наблюдаващият прокурор Димитър Костов.

Двамата близнаци 19-годишните Валентин и Борислав също направили опит да се укрият. Двамата са задържани към 14 часа днес, като до края на деня ще им бъде повдигнато обвинение и ще останат в ареста до 72 часа.

Разследването продължава и на този етап се проверява има ли и други замесени в престъплението, както хората в Цалапица подозират.