БЛОКАДА: Испания под карантина (ГАЛЕРИЯ)

Свят
22:44 - 29 Март 2020
6995
БЛОКАДА: Испания под карантина (ГАЛЕРИЯ)

Смъртните случаи в Испания от COVID-19 продължават да достигат рекорди - 838 души починаха за един ден, като общият брой на жертвите в страната вече е над 6500. По-зле е положението само в Италия, която за щастие през последните часове отбелязва плахо намаляване на броя на починалите. Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Испания нарасна до 78 797, което е увеличение с 9,1 процента за един ден. Най-много са заразените в района на Мадрид - 22 677.

Премиерът Педро Санчес обяви снощи, че всички работещи в сфери, които не са жизненоважни, трябва да си останат у дома за две седмици. Те ще продължат да получават заплата.

Магазините и аптеките работят, но кафетата, ресторантите, фитнесите и детските площадките са затворени и са оградени с ленти. В парковете също няма движение и не се допускат хора вече от 10 дни, като армията и полицията следят строго за изпълнението на забраната.

Извънредното положение и почти пълната карантина в Испания бяха въведени едва на 15 март, когато болните от COVID-19 в страната официално бяха 7 177, а починалите - 295.

Снимките са от Фейсбук