БМВ-кретен ме преследва в живота (СНИМКИ И ВИДЕО)

Идиот кара като обезумял в центъра на София, едва на уби човек

Новини
14:05 - 21 Февруари 2023
8025
БМВ-кретен ме преследва в живота (СНИМКИ И ВИДЕО)

Понякога човек трябва да има и късмет в живота, за да... продължи да живее! Такъв е случаят от днес, в който участват бяло БМВ и два мотора, а един пешеходец по чудо оцеля. Разбира се, публикуваното видео имаше широк отзвук в социалните мрежи, което е заснето от GoPro камерата на Yavorsky1112.

Автомобилът направи куп безумни маневри, а случаят с фатален край с телевизионния водещ Милен Цветков, както и убийците Георги Семерджиев и Димитър Любенов, които погубиха човешки животи заради кретенските си постъпки, отново можеше да бъдат възкресени. Въпрос на хилядни от секундата и реакция.

Идиотът, управляващ автомобил в регистрационен номер СВ 5603 ТА, шофира нормално в натоварения трафик на столичния бул. "Витоша" около Пилоните на НДК, а след това пътят му продължава в посока Южния парк.

Незнайно защо, а може би и защото вече видял, че го преследват да го заснемат мотористи, или просто да демонстрира мощта на колата си, шофьорът предприема ненормални маневри, които за малко не бяха с фатален край.

Бялото лъскаво возило премина от локалното платно в участъка на релсите, по които се движат трамваи №1 и №6, където с превишен скорост - може би над 70 км/ч, едва не отвя пешеходец, който дръзна да пресече в участъка на спирката в района на читалище "Петър Берон" и 14 ДКЦ. Само бързата реакция на младия мъж го спаси от гибел!

А там наблизо има и училище... Ами, ако беше дете, което не може да реагира толкова бързо?!

Видеото, публикувано в Инстаграм и групата "Катастрофи в София във Фейсбук, предизвика лавина от коментари, тъй като шофьорът през това време говори и по телефона!

"И БМВ-то, и пешеходецът, и снимащият извършват нарушения в случая", е един от първите коментари, направен от Петър Ангелов.

Иван Димитров отвърна своевременно: "Не е лесно да си тъп! Капутът щеше да сгази човека, вие приказвате как мотористът минавал между колите и как пешеходецът пресича там, където коли не трябва да има".

"За такива като този - ефективна присъда! Отнемане на книжката за минимум година, конфискуване на автомобила и много солена глоба. Цял късмет е, че в последната секунда човекът от спирката се спаси да не го премажат! Нямам думи какво е това каране и просташко поведение!", споделя своето мнение Наско Т.

"Майчице мила, на тоя скъсан капут трябваше един граждански арест да му се направи. И направо откачам като видя нови коли с bluetototh, car play с какво ли още не, и льльолвците държат телефона. Чудя се дали ги мързи, та си го свържат веднъж за три минути, и да забравят, или просто са твърде прости и неграмотни и не знаят как се прави...", коментира Николай Божков.

"Късометражен филм за българската държава с номинация за "Оскар" - един кара, където си поиска - снима втори, говорещ по телефона докато шофира, и трети, където пресича трамвайни линии на необозначено за това място. Евалла!", пише Любомир Лазаров.

Разбира се, има и такива, които заклеймяват постъпките на всички замесени участници в движението и инцидента.

"Клипчето го гледах много пъти. Не защитавам шофьора на БМВ-то, но все се чудя... какво прави там пешеходец, който видимо не се оглежда и тръгва да пресича секунди преди колата да го застигне, и другото е, че там няма пешеходна пътека. Не винаги шофьорите са виновни, трябва и пешеходците да внимават малко. Не случайно в училищата има предмет "Безопасност за движение по пътищата", по който учат децата как да пресичат и т.н. Няма как да тръгнеш метър пред кола която се движи, дори и да е с 40 км/ч, и да очакваш колата да спре", споделя Павел Тисовски.

Друго интересно мнение, с което ще завършим, е на Пламен Йорданов: "И двамата са виновни, редовно пешеходците пресичат там, като буквално 20 метра преди спирката има пешеходна пътека и светофар и 100 метра. След спирката също има пешеходна, но те продължават да си пресичат 4-лентов булевард, все едно им е кварталната улица. И, разбира се, редовно се намира някой да изпревари по малоумен начин - през релсите, само и само, за да не чака отново на светофара при входа на Южен парк 100 метра по-надолу с всички останали".