БНБ даде лиценз на „ПейМен Груп“ като дружество за електронни пари

Новини
17:03 - 07 Юли 2022
2415
БНБ даде лиценз на „ПейМен Груп“ като дружество за електронни пари

Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) издаде лиценз за извършване на дейност като дружество за електронни пари на „ПейМен Груп“ ООД - София, съобщиха от централната банка.

Дружеството е уведомило БНБ, че възнамерява да предоставя като допълнителна дейност: изпълнение на платежни операции, включително прехвърляне на средства по платежна сметка на ползвателя при доставчика на платежни услуги или при друг доставчик на платежни услуги чрез изпълнение на:

- директни дебити, включително еднократни директни дебити;

- кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи.

Дружеството е регистрирано за извършване на дейност като дружество за електронни пари след издаване на лиценз от БНБ и предоставяне на платежни услуги, в това число и изпълнение на платежни операции чрез платежни карти или други подобни инструменти, издаване на платежни инструменти и/или приемане и изпълнение на плащания с платежни инструменти, съгласно изискванията на БНБ и след издаване на лиценз.

То е основано на 31 март 2021 година с начален внесен капитал в размер на 2 000 000 лева. Съдружник и управител е Йордан Йорданов Стоянов. Той е свързан с още читири фирми за консултантски услуги, услуги в сферата на информационните технологии, управление на алтернативни инвестиционни фондове и извършване на инвестиции, покупко-продажба и управление на недвижими имоти и отдаване под наем.